Zoals vorige week heb ik beloofd wat dieper op de stof in te gaan met betrekking tot Rekordbox en de indeling daarvan. Je merkt dat iedereen zijn of haar Rekordbox op een eigen manier indeelt, de een wat rommeliger dan de ander, maar vooral op een manier hoe jij denkt het snelst en vooral het fijnst te kunnen werken.

Mijn manier
Laten we voorop stellen dat mijn manier zeker niet de fijnste hoeft te zijn, maar voor mij is dit de ideale manier om alles goed en snel te vinden. Ik ben begin dit jaar begonnen met alle liedjes op nieuw uit te zoeken zoals eerder vermeld. Dus alle dubbele eruit, en alles goed sorteren en direct ook in een bepaalde vorm in Rekordbox zetten. Dit geeft mijzelf een enorme rust. Ik merk dat ik sinds ik zo werk, 10 keer sneller kan werken en ook liedjes beter kan vinden. Nog een groter voordeel is, dat de zoekfunctie veel effectiever wordt. Je zoekt veel sneller naar de juiste muziek en door de kleuren heb je ook nog sneller overzicht.
Bewerken titels, afbeeldingen en/of artiest
Je kunt in Rekordbox je 3tags heel makkelijk aanpassen, hierdoor hoeft je dus niet apart een tool te installeren of sterker nog te kopen. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je niet gelinkt bent met een apparaat. Je kunt daarna alles veranderen tot aan de afbeelding aan toe. Dit is wel leuk want je ziet bij de nieuwe CDJ-3000 bijvoorbeeld je CD-hoes/Afbeelding terugkomen op het midden van het jogwheel! Ook kun je een persoonlijke tag er aan vast maken, zodat als je muziek deelt, dit ook zichtbaar blijft.
Mappenstructuur
Een mappen structuur is ook erg belangrijk. Ik werk op de PC met mappen van A tot Z. Hierin plaats ik dan alle artiesten namen. Dit ziet er netjes en geordend uit, waardoor ik ook makkelijk iets terug kan vinden als dit nodig is. Op Rekordbox zelf deel ik dan weer alles in met playlisten. Deze bestaan uit jaartallen, genres, specials en op kroeg geselecteerd. Dat laatste doe ik vooral voor bepaalde populaire muziekstukken die ik voor een bepaalde kroeg nodig heb. Wist je trouwens, en jawel dat is best een goede tip, dat een liedje in meerdere playlists tegelijk kan staan, maar dan toch maar 1 plek ruimte in beslag neemt? Dat is dus echt wel handig, dus je kunt een liedje in meerdere mappen plaatsen zonder dat je USB-stick er extra mee wordt belast. connectify hotspot 2017 license key

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de laaste ontwikkelingen in de DJ wereld

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
Naam:
E-mail adres:
 

YES! Welkom bij de DJVault email familie!