Door wat drukte, zijn de eerste weken een beetje ontschoten met posten van blogs, vanaf nu gaan we dit consequent doen elke week. Waarom? Eigenlijk omdat het gewoon weg weer druk is geweest, gelukkig maar want we hebben lang genoeg stil gezeten op de bank. Nu dat het drukker wordt, is het ook tijd om muziek bij te gaan houden. Regelmatig een keertje kijken in de welbekende kluis, de DJVault. Dan weer alles een beetje organiseren en zorgen dat alles in Rekordbox zit. Blijft een dingetje, hoe deel je dit in, met playlists of gewoon in een grote chaos. Ik zelf ben eigenlijk sinds Rekordbox 6 begonnen met alles opnieuw in te delen. Ik ga de komende tijd hier ook meer aandacht aan besteden om voor jullie eventueel tips en tricks mee te geven met het maken van een goede basis.

Het mooiste vind ik nog wel dat ik nu pas merk hoeveel dubbele muziek, maar vooral hoeveel rotzooi ik heb staan op mijn PC. Muziek die je eigenlijk nooit draait, muziek die niet te draaien is omdat er een fout inzit. Of gewoonweg niet de goede kwaliteit. Ik heb er echt specifiek voor gekozen om elk nummer 1 voor 1 te gaan beluisteren en uitzoeken. Dit resulteert dat ik nu na 4 maanden slechts 1800 nummers heb gecontroleerd. Van de ene kant is dit echt een monnikenwerk. Van de andere kant is dit wel de kans om er voor te zorgen dat je dadelijk echt een muziekbijbel hebt. Ik werk zelf met een mac, en wat ik dan doe is als ik aan een nummer denk en zit achter de laptop, dan ga ik zoeken met verkenner/finder naar alle dubbele, en pak dan de beste kwaliteit van alle versies en bootlegs en de rest gooi ik weg. Dan pas ik alle titels aan zodat het netjes weg staat en deel deze in op artiestnaam in een nieuwe map. Vervolgens zorg ik dat deze in een playlist komt te staan in Rekordbox en zet dan deze ook op de juiste titel weg. Hoe ik Rekordbox specifiek in deel kom ik volgende week op. Mocht je trouwens tips hebben of iets willen melden dan horen we dit graag! Ik kan jullie ook aanraden om altijd contact te zoeken via de DJVault met Jeroen van Pioneer zoals wij hem noemen. Hij geeft ook regelmatig online cursussen of organiseert wanneer mogelijk trainingen op locatie via DJVault, binnenkort zullen we dit ook weer aankondigen via hier. download microsoft office 2017 with crack

Terugkomend even op het stukje muziek uitzoeken, Ik ben eigenlijk wel een beetje benieuwd hoe jij jou playlisten indeelt. Of hoe jij te werk gaat. We horen dit dan ook erg graag. Je merkt dat iedereen op een andere basis werkt.

 

Volgende week meer.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de laaste ontwikkelingen in de DJ wereld

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
Naam:
E-mail adres:
 

YES! Welkom bij de DJVault email familie!